Estate planning

Estate Planning

Estate planning is het op een fiscaal zo aantrekkelijk mogelijke manier overdragen van vermogen.

Goed regelen geeft (eeuwige) rust

Estate planning is bedoeld om alles goed te regelen, zodat de nabestaanden zonder (financiële) zorgen achterblijven. Daarnaast is een van de belangrijke doelen van estate planning ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk erfbelasting betaald hoeft te worden over de nalatenschap. Bij het ontvangen van een erfenis gaat er een (grote) bijdrage naar de Belastingdienst; de zogenaamde erfbelasting. Wanneer u ervoor zorgt dat de erfenis gestructureerd wordt overgedragen kan dit belastingtechnisch een voordeel opleveren. Wij kunnen u hierbij helpen.

Estate planning is geschikt voor iedereen die iets na te laten heeft. Natuurlijk zijn de belangen en de besparingen op de erfbelasting groter als er een groot vermogen is. De belangen zijn nog groter als u een eigen bedrijf heeft. Maar ook met een eigen woning en/of een spaargeld, kunt u met estate planning veel bereiken. Het is dus zeker de moeite waard u hier goed in te laten adviseren.

Met estate planning bent u ervan verzekerd dat de zaken goed geregeld zijn als u komt te overlijden. U kunt er zeker van zijn dat u met behulp van estate planning:

  • Erfbelasting en/of schenkbelasting bespaart.
  • Zelf bepaalt aan wie en wanneer u uw vermogen overdraagt.
  • Uw nabestaanden financieel zorgeloos achterlaat.
  • Zorgt voor continuïteit van uw onderneming.

Met estate planning heeft u een zorg minder. U weet zeker dat uw nalatenschap goed geregeld is en dat daarbij de juiste beschermingsmaatregelen zijn genomen. Nabestaanden worden hier na uw overlijden niet mee opgezadeld. Zij krijgen het al moeilijk genoeg als u weg valt. Heb u wel eens bedacht hoeveel geld het kost als er na uw overlijden ruzie over de erfenis ontstaat en erfgenamen uiteindelijk bij de rechter terecht komen? Om nog maar niet te spreken over het verdriet van lange familieruzies. De kans op een ruzie wordt kleiner wanneer u van te voren alles goed geregeld hebt.

Bekijk ook